La residència geriàtrica El Bosc d'Anglès haurà de tancar les portes abans del dia 31 de març. Aquesta és la data límit que ha donat el Departament de Benestar Social i Família als propietaris d'aquest centre privat, que funciona fa més de quinze anys al municipi i que segons fonts de la conselleria, ho ha estat fent sense cap tipus de permís. L'ordre de tancament s'ha pres després de l'última inspecció feta per tècnics de la conselleria i de notificar que malgrat que els propietaris volien legalitzar la situació, després de diferents reclamacions del departament al llarg del temps, no ho han fet.

El centre per a la gent gran és una casa ubicada al carrer Pla de Munt i actualment té sis residents. I es troba en situació il·legal des de fa més de quinze anys perquè no té llicència municipal ni tampoc l'autorització administrativa per poder entrar en funcionament que atorga el Departament de Benestar Social. Tot i això, des del departament asseguren que les instal·lacions compleixen tots els requisits d'un centre geriàtric i que no és aspecte que hagi incidit en la clausura.

Des de l'Ajuntament d'Anglès, el regidor de Benestar Social, Gregori Amon (PSC), va explicar ahir que aquest és un centre que no té llicència municipal perquè la casa es troba en «en sòl rústic i per tant no se li podia donar permís». Però ressalta que no és una qüestió d'aquest govern sinó que «és una residència que fa més de 15 anys que funciona així». A més, recorda que amb l'anterior director dels Serveis Territorials de Benestar Social, Josep Viñas, s'havia parlat del tema i que els propietaris havien manifestat la intenció de fer un nou geriàtric a tocar l'actual amb tot legal, afegeix.

Recol·locar els interns

La creació del nou centre geriàtric per part dels mateixos amos és un tema que Benestar Social també esperava que es tramités però passat el temps, asseguren, en no haver-hi cap moviment s'ha desembocat en l'ordre de tancament. Pel que fa a la situació dels sis interns del centre, en aquests moments, tècnics de Benestar Social i l'assistenta social del municipi es troben tramitant la reubicació dels sis avis en altres centres geriàtrics de la comarca. Entre les residències més properes hi ha la de Santa Coloma de Farners, la de Bescanó (Gironès) i la de Sant Hilari Sacalm. En canvi, la zona del Ter Brugent es troba mancada de places perquè l'únic geriàtric que hi havia a l'àrea, a banda del d'Anglès, és el d'Amer, però fa tres anys també va ser clausurat per part d'aquesta conselleria.

Finalment, el regidor de Benestar Social es va lamentar de la situació que estan passant les famílies dels interns però alhora es mostra esperançat que des del Govern català opti per construir un geriàtric a la zona del Ter Brugent, tal com estava estudiant l'antic govern tripartit.

Abans de tancar l'edició va ser possible parlar amb els responsables del geriàtric però van remetre les seves explicacions al dia d'avui.