Figueres va aprovar ahir provisionalment la modificació del pla general per a l'ampliació de les reserves d'equipaments socials on està inclòs el futur Parc de les Confessions de la ciutat, a tocar del cementiri municipal, que també s'ampliarà en 16.000 metres quadrats. El projecte, que es va anunciar el mes de juny de l'any passat, preveu l'ampliació del cementiri però també concentrar en una gran àrea enjardinada fins a cinc edificis d'entre 500 i 800 metres quadrats destinats a acollir centres socials o de culte per a les diferents comunitats religioses que conviuen a la capital altempordanesa. El tràmit, però, va provocar de nou el rebuig del PP, a l'oposició, que va criticar el projecte i del PSC, que també hi va votar en contra.

L'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU), va presentar la proposta com una iniciativa que buscava donar compliment a la llei de centres de culte aprovada el 2009 pel Parlament català. Aleshores, Vila va insistir que un 30% de la població és d'origen immigrant i que han reivindicat en diverses ocasions espais per poder realitzar els seus cultes.

Al ple d'ahir, però, el PP va considerar un bogeria el fet de "donar terrenys als centres de culte" que, al seu entendre són "innecessaris" i va demanar, a més, que en lloc de preveure ampliació al cementiri s'aprofitin els nínxols vells existents que ja han tornat a ser propietat del consistori. El PSC, per la seva banda, va criticar el que va titllar de "Disneyland dels temples", tot i assegurar que estaven totalment d'acord amb la llei de culte. "No creiem que això sigui una prioritat en la actual situació econòmica", va destacar el regidor Ciro Llueca (PSC).

A més, els socialistes van assegurar que l'ampliació prevista al consistori no s'ha fet "d'acord amb el càlcul habitual" i consideren que serà insuficient. Vila, per la seva banda, va defensar la proposta que, va dir, afectarà un 50% dels terrenys -davant de l'altre 50 que suposarà l'ampliació del cementiri-.

D'altra banda, un dels altres punts polèmics va ser el de la requalificació de la zona on hi ha l'Escola Ramon Reig. I és que els socialistes van insistir a saber què s'hi durà a terme, tenint en compte que no es pot tornar a convertir en escola. Davant d'això, el govern municipal va apuntar a una possible utilització com a centre per a joves, tot i que no ho va concretar.

L'apartat d'assumptes urgents va tornar a causar confusió al plenari, després que el PSC presentés una moció de la CUP i que, finalment, s'aprovés amb una esmena a la qual ells no havien donat suport.