La Diputació de Girona i Endesa han signat un conveni segons el qual els municipis gironins disposaran d'una cartografia d'alta precisió i automatitzada de les àrees urbanes de municipis gironins, a escala 1:1000, on s'inclouran totes les insta·lacions elèctriques, tant aèries com soterrades, de què disposa la companyia.

Aquesta eina, elaborada per a la companyia elèctrica, permetrà dur a terme projectes i plans de desenvolupament amb un menor efecte de les obres a la via pública, alhora que, per exemple, indicarà quin és l'indret més adequat per instal·lar un electrogen en cas d'incidències com podria ser una nevada.

La nova cartografia topogràfica digital, que elaborarà la companyia elèctrica i que es posarà a disposició dels ajuntaments, permetrà conèixer la ubicació exacta de totes les línies d'alta, mitjana i baixa tensió, així com d'altres elements presents en els termes municipals gironins. Aquesta serà una eina molt útil davant d'una situació d'emergència, com podria ser una avaria elèctrica per nevades, donat que permet tenir "casats" elmapa elèctric amb l'urbanístic per instal·lar grups electrògens.