L'enguardiolament pressupostari que concentra els esforços del Govern ha posat en guàrdia els advocats de Girona que, amb les barbes en remull, han assegurat que no signaran cap conveni que suposi un esporgament de les retribucions a percebre en el torn d'ofici.

En una reunió informativa celebrada dimecres al Col·legi d'Advocats de Girona el degà va vincular l'estipendi a la garantia per donar un bon servei. En la mateixa línia es va expressar la responsable del torn d'ofici, Anna Valdé, qui va recordar que l'acord de 2010 ja va contemplar una retallada important dels emoluments que es va percebre de forma notòria als partits judicials d'Olot i la Bisbal.

Des del Col·legi d'Advocats de Figueres, el seu degà, Joan Puig, va explicar que el Consell de l'Advocacia Catalana presentarà una proposta al Departament de Justícia que permeti reduir la despesa d'assistència jurídica gratuïta sense que quedin afectades les retribucions als lletrats. "Hi ha fórmules més imaginatives per contenir la despesa que la simple reducció lineal d'un 10% en totes les partides pressupostàries", afirma.

Els degans confien haver signat un conveni satisfactori el proper mes de juny, però mentrestant seguiran treballant amb el pressupost prorrogat de 2010 i així es reprendran els pagaments mensuals a partir d'aquest mes de març.girona |martí santiago