La sega pressupostària que ha iniciat el Govern de la Generalitat està fent germinar un fort desassossec en el si de l'administració de justícia, que amenaça aixecar una densa polseguera. L'estalvi imposat per la Conselleria de Justícia està desembocant en una anèmia laboral que es contraposa a la voluntat del president de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, qui pretén evitar que les nombroses vacants de funcionaris i la manca de nomenaments d'interins i substitucions converteixin la funció judicial en un terreny erm "insostenible" de persistir el sobrecarregament en molts òrgans judicials.

Per aquesta raó, a la reunió celebrada el passat dimarts entre la Conselleria de Justícia i la Sala de Govern del TSJC, va presentar una proposta encaminada a aconseguir "uns mínims de personal per als diferents òrgans judicials de Catalunya" per garantir el seu correcte funcionament i va exigir la necessitat de resoldre la interinitat de l'administració, que arriba al 50%. En relació amb aquest tipus de treballadors creu "inacceptable" que no tinguin uns mínims de formació adequada per al desenvolupament de les seves tasques.

La carta de valoració

A la carta de valoració de l'encontre adreçada al personal de justícia, Gimeno indica com una de les prioritats que reclamarà a la Conselleria serà el compromís en el de?senvolupament de la Nova Oficina Judicial, amb l'elabaroació del corresponent projecte sobre el seu disseny i la calendarització de la seva implantació.

El president no ha oblidat apuntar el malestar que s'està enquistant darrerament per les dificultats que tenen jutges, magistrats i secretaris en la seva activitat diària que té per llavor les restriccions decretades en la despesa de la Generalitat que, al seu torn, "és qui té les competències en matèria de personal al servei de l'administració de justícia".

De no esmenar-se la situació, sembla que el col·lapse serà imminent, donat el volum de feina que s'acumularà.