L'organització ecologista Oceana ha demanat al Govern de la Generalitat que protegeixi espais marítims de Blanes i Llançà, a més d'ampliar la protecció actual del Cap de Creus i que es doni un impuls definitiu a la preservació de les Illes Formigues. Aquestes peticions relacionades amb Girona s'engloben en un paquet de propostes de protecció d'àrees marines de Catalunya, que Oceana ha comunicat aquesta setmana al nou secretari de Medi Ambient de la Generalitat, Josep Enric Llebot.

El director executiu d'Oceana Europa, Xavier Pastor, va explicar que la protecció del medi marí català "està lluny d'assolir una conservació i una gestió efectives". Per aquest motiu, l'organització va demanar a l'administració autonòmica que es creïn noves àrees protegides i se n'ampliïn algunes de les existents.

Pel que fa a les comarques de Girona, l'entitat va defensar la necssitat de protegir el canó submarí Clot de Sant Salvador, situat al sud de Blanes, i el trottoir de Llançà. A més, Oceana va ?sol·licitar l'ampliació de la protecció de l'àrea marina del Parc Natural del Cap de Creus, per "la importància dels seus hàbitats i espècies". ?Finalment, l'organització ecologista va demanar que les Illes ?Formigues i el seu entorn es declarin Reserva marina d'interès pesquer.