La patronal Foment del Treball va advertir ahir que, segons els seus càlculs, la inversió pública en infraestructures caurà un 19,3%, i va alertar que "la reducció de despesa pública no pot concentrar-se tan intensament en les inversions".

En concret, l'índex d'inversió pública amb què treballa la patronal apunta que les inversions en infraestructures per part de l'Administració de l'Estat cauran un 34,9% i les de la Generalitat un 6,4%, dada provisional a l'espera de conèixer l'actualització pressupostària de l'executiu català.

En relació amb l'any passat i basant-se en l'obra contractada, Foment del Treball calcula que les inversions en infraestructures van caure un 25,5% el 2010. Foment també ha aportat previsions d'inversió el 2012, quan calcula que els recursos destinats a infraestructures podrien caure un 48,4% en relació amb l'exercici actual.

Les inversions en infraestructures, diu el patronat , són necessàries per afavorir la competitivitat de l'economia i, en canvi, l'austeritat pressupostària "s'ha de centrar en el consum i les transferències corrents".

Foment xifra en 300 les empreses constructores catalanes, que són "contractistes habituals" de les administracions públiques.