L'exalcalde de Palamós Jordi Pallí ha renunciat a ser el cap de llista de Solidaritat Catalana per la Independència en aquest municipi a les eleccions del pròxim mes de maig. Pallí ha explicat que aquesta setmana va exposar a la direcció territorial de SI que no veia clar el projecte i la seva incorporació a la llista i els va comunicar la renúncia, que s'ha fet de mutu acord i "sense cap problema". D'altra banda, segons informava ahir Ràdio Palamós, el candidat que la direcció de Solidaritat proposarà a les eleccions primàries d'avui a Palamós és David Sempau, de 62 anys i que va integrar el primer govern municipal democràtic amb la llista de CiU com a regidor independent.

La integració de Pallí, exalcalde de Palamós per Convergència i Unió entre el 1996 i el 2003, a Solidaritat va començar a negociar-se fa unes quatre setmanes, segons ha concretat ell, quan des de la direcció del partit li van proposar encapçalar la llista a Palamós. La possibilitat que encapçalés la llista de SI va causar impacte a la localitat. No obstant això, aquesta setmana els ha comunicat que hi renuncia.

Pallí, que va donar-se de baixa com a militant de Convergència Democràtica per ser el cap de llista de SI, ha exposat dos motius principals per aparcar la idea d'encapçalar la llista de Solidaritat: la sortida de Joan Laporta de la coalició, que segons ha detectat Pallí ha causat un important trasbals al partit; i que veia que el que havia parlat al principi de les negocacions no s'acabava de concretar. Així, considera que hi ha certa "inconcreció" en el partit i veu "arriscat" que, com a independent, pugués tirar endavant el projecte que tenia al cap amb garanties i que pretenia barrejar la llista amb gent del partit i independents.

L'exalcalde també ha manifestat que "el projecte de SI em va engrescar i veia molta gent il·lusionada" amb el fet de ser pun partit independentista transversal, és a dir, amb gent de tot l'espectre polític. Però els esmentats motius l'han portat a renunciar-hi.

Ara, ha comentat, tornarà a aparcar la política: "No em plantejo res". I el partit aposta amb aquesta renúncia per Sempau. Avui es coneixerà el cap de llista.