L'Ajuntament de Sils ha començat a publicar les actes de ple a la seva pàgina web municipal després que el grup municipal d'ICV denunciés al síndic de greuges Rafael Ribó que malgrat haver-hi un acord de ple en què hi havia el compromís de la seva publicació, no s'estava duent a terme.

De fet, el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó a finals d'any va assegurar que anul·lar acords de ple no era una competència de l'alcalde Martí Nogué (Ids) i que, per tant, no podia emetre un decret d'alcaldia on es deia textualment que s'havia decidit "suspendre la publicació a la pàgina web de Sils de les actes dels plens, juntes de govern local i comissions informatives". Davant d'això, ICV va recórrer al síndic de greuges, que va donar el toc d'alerta al consistori silenc, que finalment ha decidit començar a publicar les actes de ple. Aquestes es poden consultar a l'apartat que fa referència a Ajuntament i es troben dins del subapartat Serveis Administratius, a l'àrea de Secretaria.

Des d'ICV, el regidor Albert Miralles explica que es mostren satisfets que finalment l'equip de govern d'IdS hagi decidit fer cas als avisos del Síndic i, per tant, publicar les actes de ple. Segons el síndic, la llei 29/2010 d'ús dels mitjans electrònics en el sector públic de Catalunya afirma que pel que fa als acords de ple hi ha "la necessitat de donar compliment al deure de publicar les actes". I en canvi, pel que fa a Juntes de Govern i Comissions cal donar compliment a la protecció de dades personals si es publiquen les actes.