Les obres de rehabilitació de l'antic convent dels Caputxins de Figueres ja han començat. Els operaris han iniciat els treballs per convertir aquest emblemàtic espai de la ciutat en un equipament de mitjà format amb capacitat per a unes 300 persones i que, possiblement, també acollirà el centre vinculat a l'escola de dansa de la companyia d'Ángel Corella. De fet, segons va explicar l'alcalde, Santi Vila (CiU), durant el ple d'aquest dijous, fa alguns dies es va? reunir amb el director del Liceu de Barcelona, Joan Francesc Marco, per tractar diversos temes i "perquè ens ajudi en els projectes de dansa". El projecte, que està pressupostat en 1.477.878 euros, podria estar enllestit a principis de l'any vinent.

La primera fase dels treballs suposarà la recuperació de la nau central de l'antic convent per convertir-la en una sala polivalent que podrà utilitzar-se com a auditori. El projecte, elaborat per l'arquitecte Rafael Vila, permetrà que l'equipament estigui dotat amb la "màxima qualitat" en capacitat acústica, així com la polivalència en la platea de l'auditori, a través d'un sistema de grades retràctils amb capacitat per a 300 espectadors. Això permetrà que l'escenari es pugui situar en la forma tradicional o bé en format d'amfiteatre.

La idea és que l'espai es pugui incorporar a la xarxa d'equipaments culturals de la ciutat, que durant molt de temps ha patit un dèficit important d'espais d'aquest tipus. Però no només això, sinó que l'alcalde ja ha plantejat la possibilitat que l'equipament pugui acollir també un centre o una escola vinculada a la companyia de dansa clàssica d'Ángel Corella. Aquest és un dels objectius amb els quals treballa el batlle i que es va donar a conèixer el passat mes de gener. De fet, ja fa dos anys que Vila manté contactes amb la família Corella, que s'han fet més estrets després que el ballarí anunciés la possibilitat d'abandonar la seva actual seu a Segòvia per desplaçar-se a alguna altra ciutat de Catalunya.

Buscant suports

En principi, comptarien amb el suport de la Generalitat, però també estarien obrint altres vies. I és que l'alcalde va manifestat al ple -tot i que ha preferit no donar més detalls- que fa alguns dies van mantenir una reunió de treball amb el director del Liceu barceloní per abodar diversos temes, i un d'ells hauria estat les possibilitats de col·laboració amb la nova dansa i el projecte previst a la ciutat. Sigui com sigui, l'alcalde va precisar aleshores que la materialització de la iniciativa durant aquest 2011 seria, almenys, "complicada" però que s'hi treballarà.

A més a més, també va explicar que Corella ha establert un full de ruta que diferencia la part acadèmica de la companyia, que hauria d'anar a Barcelona, i la que s'establiria a Figueres. En aquest sentit, Vila va voler recordar que la ciutat disposa del Teatre Jardí capacitat per a acollir un miler de persones i que la rehabilitació de l'antic convent dels Caputxins podria facilitar encara més les possibilitats.