Un jove de 17 anys va patir ahir cremades de segon grau en el 75% del seu cos durant l'incendi d'una masia a Sant Llorenç de la Muga. El noi es troba ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron, on va ser traslladat en un helicòpter medicalitzat. Els seus pares i l'àvia també van resultar afectats per inhalació de fum i van ser traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

La família, originària de Llinars del Vallès (Vallès Oriental), s'havia desplaçat fins a la vila on disposa de la masia Can Geli, la qual ha quedat completament arrasada a resultes de la intensitat de l'incendi. Les flames es van estendre ràpidament tant per la planta baixa com al llarg del primer pis i va ser tanta la virulència del foc que va provocar l'ensorrament d'una part del sostre i van deixar completament inestable la resta que quedava dempeus. S'ha atribuït l'incendi a l'encesa d'una estufa per part de la família al voltant de dos quarts de vuit del matí.

El desplomament de la teulada va bloquejar l'entrada principal de la vivenda i, en arribar els Bombers de la Generalitat al lloc dels fets encara hi havia dues persones atrapades a l'interior de la casa entre les flames. Una d'elles era el menor. La resta havien aconseguit arribar a sortir a l'exterior de l'habitatge amb els símptomes característics que produeix la intoxicació per inhalació de fum.

Un dels testimonis dels fets, Manel Aladesa, explica que era en un càmping proper i en sentir crits i veure la fumera es va apropar a la masia, on va veure una dona atrapada darrere una finestra.

En ser rescatat el noi va haver de ser evacuat mitjançat l'helicòpter medicalitzat del Servei d'Emergències Mèdiques per tal d'ingressar-lo a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron de Barcelona.

A banda de l'helicòpter, fins al lloc dels fets van desplaçar-se tres ambulàncies, cinc dotacions de bombers i tres de Mossos d'Esquadra.