Santi Niell serà el candidat de Solidaritat a l'alcaldia de Girona després de guanyar les eleccions primàries celebrades ahir. El 57% dels adherits van participar en la votació i, entre ells, Santi Niell va obtenir el 90% dels vots, tot imposant-se a Francesc-Xavier Masià, que també havia presentat candidatura. "L'objectiu de SI a Girona és entrar al consistori per fer oposició i fiscalitzar l'acció de l'equip de govern que surti escollit", va assegurar Niell. Pel que fa a la marxa de Joan Laporta, el candidat gironí va assegurar que aquest moviment perjudicarà sobretot ERC, "perquè els moviments tàctics estan castigats per l'electorat".

Girona, Figueres, Palamós i Torroella de Montgrí van celebrar ahir primàries per escollir els seus candidats, que seran Santi Niell, Núria Bartolich, Montse Vila i David Sempau, respectivament.

A Girona, Niell estarà acompanyat per Mercè Escarrà, Andreu Gariga, Joan Albareda i Francesc Jubany. L'alcaldable independentista ha assegurat que el seu objectiu és entrar al consistori gironí per fer oposició. "Aquí tothom vol entrar al govern i repartir-se els càrrecs i per això algú haurà de fer oposició", va remarcar. En aquest sentit, va advertir que "ja es visualitzen dinàmiques concretes" per fer fora el PSC amb una coalició de CiU, ERC i ICV, i es va comprometre a garantir el "control democràtic i fiscalitzar l'acció de l'equip de govern que surti".