"La mala notícia és que hi ha menys diners; la bona, que es pot fer el mateix amb menys diners". Aquest és el missatge tranquil·litzador que el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, va voler transmetre ahir en la seva primera visita oficial a Girona, que ha coincidit just amb la setmana en què s'han anunciat una retallada al seu departament per estalviar uns mil milions d'euros i un increment de les llistes d'espera. "Ningú ha de patir perquè això són criteris econòmics, l'organització i els serveis es mantindran amb la mateixa qualitat que sempre", va assenyalar durant la inauguració de la segona marató de donació de sang de Banyoles.

Per al conseller, totes aquestes mesures d'estalvi no tindran "cap repercussió digna de menció", perquè, segons va assegurar, encara que hi hagi menys diners es podrà continuar mantenint la qualitat dels serveis. En aquest sentit, va lloar el bon paper dels professionals de la salut i, un cop més, va insistir que els canvis s'afrontaran amb diàleg i tenint en compte totes les parts.

Pel que fa als consultoris mèdics, Ruiz també va fer una crida a la calma: "Els que ja existeixen continuaran funcionant com fins ara, amb tota normalitat, mentre que els que s'han de construir encara es reprogramaran amb el temps", va explicar.

El responsable de Sanitat també va aplaudir l'acte de "solidaritat col·lectiva" de tots els donants de sang: "No tenim cap altra manera d'aconseguir sang si no la dóna la gent", va recordar. En aquest sentit, va explicar que de cada bossa de sang ben aprofitada se'n poden beneficiar tres persones i va indicar que, malgrat que habitualment la sang s'associa al món quirúrgic, també és molt necessària per tractar determinades patologies. També va recordar, finalment, que les comarques gironines sempre han estat al ?capdavant en les donacions de sang.