L'Ajuntament de Castelló d'Empúries, després de les nombroses queixes rebudes pels veïns, ha decidit forçar els propietaris de parcel.les urbanes en mal estat a netejar-les. Fins al moment s'ha aconseguit que 32 atenguin les peticions i netegin els solars. D'altra banda, s'ha aprofitat també per adequar els solars que són municipals.

"A ningú li agrada que la parcel·la del veí estigui en un estat precari, per això l'Ajuntament ha procurat posar remei a aquesta situació", ha informat el regidor d'Urbanisme, Pere Iglesias (ECE-EPM).

Prèviament a la mesura es va fer un inventari del nombre de solars bruts o amb deficiències al llarg del terme municipal. Es tracta de propietats que amb el temps queden desatesos i bruts. Una vegada controlats quins eren problemàtics, al voltant d'un centenar, es va fer arribar una carta informativa als propietaris demanant que s'adeqüin els terrenys. 32 del centenar van respondre positivament atenent la petició municipal. A la resta estava previst advertir-les de nou, en aquesta ocasió recordant que la llei obliga a tenir les propietats en bones condicions i que no fer-ho podria suposar que se'ls obrís un expedient. L'administració local pot actuar a través d'una sanció econòmica o actuar de manera subsidiària.

L'alcalde de Castelló, Salvi Güell (ERC), ha assenyalat que "esperem que aquesta mesura -que està obtenint bons resultats- serveixi per conscienciar la resta de propietaris i facin les actuacions d'endreça i millora allà on pertoqui".