En dos mesos el Servei de Recollida i Custòdia d'animals de companyia de la Garrotxa ha recollit 27 gossos a diferents municipis de la comarca. Part d'aquests animals han estat retornats als seus propietaris després que hagin abonat la corresponent taxa. El vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Berga (CiU), ahir, va explicar que des de principis d'any, l'Hospital Veterinari Garrotxa s'encarrega de la recollida i custòdia dels animals de companyia a la comarca.

El nou servei de recollida i custòdia d'animals domèstics de la Garrotxa cobra134,28 euros per la recollida d'un animal extraviat, gos o gat. En cas que sigui la primera vegada que s'extraviï i la recollida tingui lloc en menys de 48 hores després de l'avís de localització, el propietari només haurà de pagar 66,71 euros.

Si 21 dies després de l'avís de recuperació, no han recollit un animal identificat, el servei es reserva el dret d'actuar contra els propietaris. Els animals sense xip queden ingressats al centre.