El nou centre d'interpretació i venda de productes de l'Empordà, Casa Empordà, acollirà uns 400 productes que tinguin denominació d'origen i Q de qualitat. L'objectiu és que esdevingui un espai de promoció del territori i permeti que els visitants trobin un punt centralitzat on poder comprar-los sense haver-se de traslladar per la comarca. L'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU), espera que les obres puguin iniciar-se abans de l'estiu i que l'espai s'obri al públic per les Fires de Santa Creu de l'any vinent.

"Volem que sigui un equipament de referència en matèria cultural però també de la terra i, alhora, resoldrà la millora de l'oficina de turisme amb el seu trasllat", va assegurar ahir el batlle durant la presentació del projecte. Es tractarà d'un espai que gestionarà el consistori i on s'oferiran espais d'exposició a tots els productors de l'Empordà -Alt i Baix-. "El que volem és afavorir d'alguna manera el petit productor i, per això, no hi haurà estands de cadascun sinó que tots comptaran amb la mateixa superfície", va afegir Vila. Així, la idea és que aquest nou centre s'incorpori al circuit d'equipaments dels quals disposa la ciutat en aquesta zona del centre històric -la casa natal de Dalí, el Museu de l'Empordà i el Cercle Sport- i permeti ofertir també un itinerari als "gairebé 900.000 visitants que cada anys vénen a visitar el Museu Dalí".

Els treballs de rehabilitació d'aquest espai, la creació del centre d'interpretació i venda de productes i el trasllat de l'oficina de turisme formen part de la primera fase d'aquest projecte, valorat en gairebé 4,5 milions d'euros. Aquesta part està pressupostada en 1,2 milions -560.000 euros dels quals se subvencionaran amb Fons Feder-.

En una segona fase, està previst també reurbanitzar l'entorn d'aquest equipament, davant del qual hi ha un aparcament de pagament. És precisament en aquesta part on hi ha previst també l'alliberament de l'actual Arxiu Comarcal així com aules polivalents i zona de restauració. "Tot això, però, està encara per concretar i segurament s'encararà durant el mandat vinent", va explicar l'alcalde.