08 de març de 2011
08.03.2011
Aeroport Girona-Costa Brava

Ryanair insta a ratificar el preacord per recuperar el ritme

El president de Ryanair, Michael O'Leary, també ha assegurat que la companyia no té intenció d'abandonar Girona

08.03.2011 | 16:40
L´excèntric president de Ryanair, Michael O´Leary

El president de Ryanair, Michael O'Leary, ha assegurat que si la Generalitat està disposada a ratificar el preacord signat amb el govern tripartit el passat novembre que suposava el compromís del Govern d'aportar 11,5 milions d'euros si la companyia transportava 4 milions de passatgers anuals, l'aeroport de Girona-Costa Brava pot tornar a la situació de creixement anterior a partir de l'octubre o novembre d'aquest any o sinó a l'estiu del 2012. En una roda de premsa a Madrid, el president de la companyia irlandesa també ha volgut deixar clar que Ryanair no té intenció d'abandonar Girona, tot i la reducció d'operacions que vincula a la 'falta de compromís' del nou govern de la Generalitat.

El president de Ryanair ha celebrat aquest dimarts a Madrid una de les seves tradicionals rodes de premsa espectacle. En aquesta ocasió no s'ha disfressat de res, en d'altres aparicions se l'ha pogut veure de Cupido, però ha jugat davant els fotògrafs amb un avió de la companyia i els ha dedicat amplis somriures. Les respostes a les preguntes dels periodistes les ha fet assegut al respatller de la cadira.

Sobre la situació de Girona, O'Leary ha volgut deixar clar en primer lloc que tot i la reducció d'operacions que vincula a la 'falta de compromís' del nou Govern amb la declaració d'intencions rubricada entre l'irlandès i l'anterior govern tripartit, Ryanair no té intenció d'abandonar Girona.

Ara bé, per tornar als ritmes de creixement anterior, Ryanair ha instat a la Generalitat a recuperar i rubricar la declaració d'intencions que la companyia va signar amb l'anterior govern i que preveia destinar-hi 7,5 milions d'euros més 4 d'addicionals, un total d'11,5, per continuar operant a Girona si la companyia es comprometia a portar 4 passatgers anuals. Si es ratifica aquest preacord, O'Leary creu que es pot recuperar el ritme de creixement de Girona a partir de l'octubre o novembre d'aquest mateix any o sinó a l'estiu del 2012.

Sobre el panorama general a Catalunya, O'Leary ha afirmat que a Catalunya la companyia té previst seguir creixent, a Reus i a Barcelona. Per l'aeroport de Lleida no s'espera cap canvi aquest 2011 i se seguirà la mateixa línea que l'any anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook