Spanair no tanca les portes a operar el vol entre Girona i Madrid, que quedarà orfe a partir del 4 de maig si, finalment, Ryanair compleix amb l'amenaça de deixar d'operar fins a 18 rutes i reduir a la meitat el nombre de passatgers que passen per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. La companyia afirma que, de moment, es manté a l'expectativa de les negociacions entre la companyia irlandesa i la Generalitat. Mentre que fonts del Govern han confirmat a Diari de Girona que la taula de negocació amb Ryanair encara es manté activa.

L'aposta per Spanair a Girona es presenta, per tant, com una alternativa a l'anunciada renúncia de Ryanair a operar des de Girona la connexió aèria amb Madrid. De fet, l'estratègia comercial de la companyia que dirigeix Ferran Soriano passa per l'aeroport del Prat i, en aquest sentit, per convertir-se en un hub (centre de vols de llarga distància) a Barcelona.

Des de Spanair van recordar ahir que ells no són qui van anar a preguntar pel vol entre Girona i Madrid. En tot cas, la companyia afegeix que a ells se'ls va oferir aquesta possibilitat. La companyia ha presentat un pla de viabilitat per aquesta connexió i, segons van explicar les mateixes fonts de la companyia, tot està obert però caldrà algun tipus d'ajut

Per la seva part, des de la Generalittat de Catalunya van confirmar que han rebut la proposta de Spanair però consideren que encara cal matitsar-la. És a dir, encara s'ha de continuar negociant i, sobretot, s'ha de procurar encaixar aquest pla de viabilitat en el marc de la disponibilitat pressupostària de la Generalitat. De moment, el que sembla, però, és que Girona es quedarà sense el vol a Madrid a partir del maig. Les mateixes fonts del Govern van explicar també que les negociacions no es limiten tan sols a Spanair o a recuperar el vol entre Girona i Madrid. L'objectiu de la Generalitat passa per donar la volta a l'actual situació, i amb aquesta fita s'estan buscant companyies per tot Europa per tal que també puguin establir-se a l'aeroport de Girona.