El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, s'ha compromès aquest dimecres al Parlament a col·laborar 'al màxim' amb la justícia en relació amb el cas GISA, empresa que està sent investigada per la fiscalia per unes presumptes irregularitats en adjudicació d'obra pública a Catalunya. En aquesta operació, es van produir cinc detinguts, entre els quals el gerent d'obra de carreteres de Girona de l'empresa, Jordi Vergé. El president de C's, Albert Rivera, ha reclamat al Govern que obri una 'investigació interna' per tal de garantir que 'no es tornen a tapar les vergonyes' i que 'no hi torna a haver un pacte de silenci' davant d'un cas de 'corrupció'.

Mas-Colell ha defensat que GISA ha estat 'històricament' un 'gran instrument' per a la construcció d'infraestructures a Catalunya i que la seva nova direcció 'ha rebut l'encàrrec de fer l'ajust a la nova situació i d'enfocar les perspectives econòmiques de futur'. A més, ha garantit que l'empresa pública que gestiona l'adjudicació d'obra pública està subjecte a 'tots els sistemes d'auditoria'.

El conseller, que ha rebutjat 'fer acusacions sense tenir la informació', ha mostrat el 'respecte' del Govern pel procés judicial obert, amb el qual ha garantit que hi col·laboraran 'al màxim' i 'des del primer moment', proporcionant-li tota la informació que es demani a la Generalitat. Mas-Colell ha recordat que s'ha establert secret de sumari i que el Govern actua tenint en compte la presumpció d'innocència.

Per la seva banda, el president de C's, Albert Rivera, ha reclamat al Govern que obri una 'investigació interna' sobre el cas GISA amb l'objectiu que 'els ciutadans no tinguin la sensació que es tornen a tapar vergonyes i torna a haver-hi un pacte de silenci'. A més, ha demanat la investigació per 'no estendre l'ombra de sospita sobre tota l'obra pública', ja que hi pot haver 'un cas de cobrament de comissions il·lícites'.