11 de març de 2011
11.03.2011

empordoneses

11.03.2011 | 01:00
empordoneses

L'articulista parla d'una exposició col·lectiva multidisciplinar que es pot veure a diferents espais culturals de Figueres

Fa una mica més de dos anys, des d'aquestes pàgines, saludàvem la Pilar "com exemple de l'eclosió tardana però no per això decadent, ans el contrari plena de frescor, d'una força interiorque les circumstàncies externes no han pogut seguir mantenint limitada i que s'ha fet alegre realitat". Es tractava de na Pilar Farrés, una jove artista (madura persona) que havia aconseguit trencar les barreres que la humilitat i la timidesa imposen a l'exteriorització, sigui en la literatura, en l'art o en qualsevol altre element d'expressió, d'una intimitat de pensament, de percepcions, de sensacions. Han passat una mica més de dos anys des d'aquella exposició a Can Laporta de la Jonquera i, des de llavors, na Pilar ha guanyat en autoconfiança, s'ha fet valenta i no ha descansat ni un moment en la recerca de noves formes expressives i en oferir-nos-les buscant, això sí, de manera contínua, la nostra complicitat, el nostre recolzament perquè, malgrat tot, a l'artista que recerca sempre li queda un pòsit d'aquells dubtes primigenis.
La darrera i generosa expressió artística de na Pilar (perquè no és una propaganda seva, sinó una projecció popular del món de l'art), la concreció d'aquesta seguretat i valentia adquirida, la constitueix la segona convocatòria de la performance Empordaneses, activitat en la qual ha sabut concitar no només la participació de més d'un centenar d'autores, amb ampliació, en aquesta ocasió, als homes (no sé si servirà de precedent. ¡Gràcies!), sinó de tot un reguitzell d'entitats i particulars que presten els seus locals o comerços perquè l'actuació esdevingui una mena de pràctica d'una nova versió del peripatetisme Aristotèlic: l'artístic. Fa molts anys que jo desitjava que Figueres esdevingués una "Ruta de museus". Encara està per concretar. Però el que és una realitat és que amb aquesta mostra la ciutat esdevé, ni que sigui per un mes, un itinerari de l'art. Recullo les paraules de la regidora Olga Carbonell en el díptic de presentació de l'"Exposició col·lectiva multidisciplina": "El motor d'Empordoneses, cada obra, cada col·laboració, cada gest, tots els visitants, és un mosaic fantàstic, ple ?d'imaginació, de coneixement i de desig". Amén.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook