L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis ha organitzat per aquest març les primeres jornades de medi ambient amb l'objectiu d'informar, sensibilitzar i fer pedagogia a grans i petits. I, molt especialment, s'incidirà en la prevenció de residus domèstics.

Aquestes jornades, que seran gratuïtes, concentraran una sèrie d'activitats lúdiques, formatives i culturals entre la setmana del 21 de març i el 3 d'abril.

Es preveu que el moment àlgid de les activitats programades es viurà durant el cap de setmana del 26 i 27 de març, moment en què s'esdevindran diverses activitats dedicades al públic familiar a l'entorn del Centre Cívic de Sant Julià.

Durant el dissabte 26 a partir de les quatre de la tarda s'ha preparat una jornada lúdica per infants en la qual podran gaudir de jocs fets amb material reciclat, d'un inflable que ajuda a comunicar els conceptes bàsics de la recollida selectiva a través del joc i d'un espectacle teatral, inclòs al Cicle Escenaris 2011, que narra una versió ambientalitzada del conte popular d'«El soldadet de plom».

El diumenge 27 de març, al matí, es durà a terme el primer mercat local de productes de segona mà, en què les persones participants podran intercanviar o vendre productes que ja no utilitzin per d'altres que els facin el pes. A més, també s'han programat una sèrie de tallers d'ecologia domèstica (sabó casolà, forn solar, monebrics, etc.). La jornada es clourà amb un aperitiu preparat amb cuina solar.