El Consell Comarcal de la Garrotxa va deixar sobre la taula el conveni de col·laboració per la construcció i explotació de la planta potabilitzadora d'aigua de Besalú. La causa que l'acord entre el Consell i l'Ajuntament no aconseguís l'aprovació del ple va ser que al Consell li va faltar la definició de la partida d'on preveu treure 160.000 euros destinats a ajudar l'Ajuntament de Besalú. El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Berga (CiU), va explicar que l'Ajuntament de Besalú va aconseguir una subvenció de 303.000 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Aquesta quantitat és insuficient per construir la planta potabilitzadora.

Així, la proposta d'acord era que el Consell acceptés els 303.000 euros de l'ACA i que acabés de finançar la planta amb 160.000 euros. L'organisme comarcal havia de recuperar els 160.000 euros en base a càrregues als rebuts de l'aigua de Besalú durant 10 anys. Berga va justificar la inversió com una necessitat supramunicipal per beneficiar els municipis de Besalú, Beuda, Sant Ferriol i Maià de Montcal. La construcció de la planta s'ha de fer durant el 2011.

El portaveu del PSC a l'oposició, Joan Albesa, va demanar de quina partida del pressupost el Consell preveia treure els 160.000 euros. També va demanar que en cas que l'ajuda respongués a una convocatòria pública i oberta, s'informés a la resta de municipis perquè també se'n poguessin beneficiar.

El president del Consell Comarcal, Joan Espona CiU, va respondre que el Consell disposa dels diners. Es va afermar en l'explicació de l'interventor que poc abans havia afirmat que el Consell havia tancat l'exercici del 2010 amb un romanent positiu de 874.000 euros. Al final, el secretari va aconsellar deixar l'acord sobre la taula perquè s'havia portat al plenari amb massa urgència. Va indicar que el conveni es podrà aprovar el mes de maig sense perjudici per Besalú.

Albesa va expressar el seu disgust perquè el punt no havia arribat ben documentat al ple. El portaveu d'ERC, Josep Garcia, també va estar d'acord a posposar l'aprovació del conveni.