S'anomenen Associació de Veïns i Comerciants de la zona de l'Estació i es van tornar a activar pels problemes de seguretat al barri, on han tingut lloc diversos incidents. En els darrers mesos, asseguren, amb la col·laboració dels cossos de seguretat i el consistori, la zona ha millorat i la gent "ha recuperat la confiança". Amb l'objectiu de continuar amb aquesta millora, des de l'entitat es plantegen la creació d'un mercat mensual que els ajudi a "dinamitzar" el barri.

La zona ha patit robatoris i, el mes de juliol passat, el detonant: un home mort després de ser atracat a la plaça de l'Estació. Calia fer-hi alguna cosa i es van constituir de nou. Han dut a terme diverses ?reu?nions amb el consistori i els cossos de seguretat i ara es plantegen seguir duent a terme actuacions per dinamitzar el barri. "Estem molt contents perquè des de fa uns mesos la seguretat ha millorat, a la plaça s'hi pot passejar tranquil·lament i els nens hi tornen a jugar", expliquen des de l'Associació.

De fet, asseguren que l'actuació a la zona de l'avinguda Vilallonga també hi ha tingut alguna cosa a veure. "Dignificar aquesta entrada a la ciutat, per on passa cada dia tanta gent, també era important i un dels objectius del consistori", afegeixen. Asseguren que la coordinació amb els cossos de seguretat els ha ajudat molt a millorar la seguretat a la zona i afirmen que ara el que busquen és tornar a activar la vida "al carrer" en aquesta zona, per on cada dia passen centenars de persones provinents de l'estació del tren convencional.

L'Associació s'ha reactivat amb cares noves però ja havia funcionat anys enrere i durant l'any 2003 va organitzar una recolllida de signatures contra el menjador social que s'hi havia obert perquè consideraven que duria més problemes de seguretat a la zona.