Un home de Figueres s'ha fracturat les dues cames després que una part del mur de totxanes d'un solar d'una zona propera al CEIP Cusí li caigués a sobre. Hamou ElHarche, de 63 anys, ha estat sotmès a una operació i ingressat durant gairebé una setmana per la situació. El consistori diu que està esclarint qui és el propietari de l'espai i l'afectat reclama que se l'ajudi a adquirir una cadira de rodes i que se l'indemnitzi pels danys causats.

Els fets van tenir lloc el passat dilluns 28 de febrer a la tarda quan passejava per la vorera del solar. Bufava una forta tramunana i, de sobte i gairebé sense adonar-se'n, li va caure tot a sobre. "Em podia haver matat", assegura en Hamou. Va ser un veí de la zona, de les vivendes de Sant Josep, que anava a tirar la brossa qui el va veure i va atendre'l en un primer moment. Després hi van arribar altres veïns i els cossos policial i l'ambulància.

El van ingressar a l'hospital de Figueres on, segons el document mèdic, li han diagnosticat i atès de fractures a la ròtula esquerra, també a la dreta i més fractures al peu esquerre. Fins i tot, l'han hagut d'operar per posar-li un ferro i, especifiquen, cal que es desplaci amb cadira de rodes. I és que en Hamou duu les dues cames completament enguixades.

El regidor de Seguretat, José Luís Yécora (CiU), assegura que tenen constància de la situació que, diu, podia haver estat molt més greu però que encara no han determinat el propietari de l'espai. Així mateix ho explica en Hamou, que diu que la seva advocada ha contactat amb el consistori però que encara no han pogut esbrinar a qui han de reclamar.

Ha presentat una denúncia als jutjats però demana que se l'ajudi. "No puc treballar però he de pagar la casa i comprar menjar per a la família i, a més, he d'aconseguir una cadira de rodes que val uns 500 euros", afegeix en Hamou. Va rebre l'alta mèdica el dissabte passat però, quan el visitem, es troba a casa seva instal·lat en un llit provisional al menjador de la casa. "També em fa mal l'esquena. Algú hauria de fer-se responsable d'aquesta situació", assegura.

Tanques a la zona

La part del mur que va cedir, pressumptament, a causa del fort vent que bufava el dia dels fets, continua a terra però s'hi han posat unes tanques per evitar nous incidents. De fet, en Hamou recorda que a tocar hi ha centres escolars i que, en lloc d'ell, podria haver estat qualsevol nen el que hagués pogut patir el tràgic incident.