14 de març de 2011
14.03.2011
La dona continua a la presó de Girona

16 anys de presó pel marit de la parricida de Lloret

La justícia britànica ha condemnat per pederàstia al marit de la parricida dels crims de l'hotel Miramar de Lloret

14.03.2011 | 19:56
El marit de la parricida de Lloret de Mar, Martin Smith, ha estat condemnat a 16 anys de presó

El tribunal de Liverpool ha condemnat a 16 anys de presó el marit de la parricida de Lloret de Mar, Martin Smith, per pederàstia. A finals de l'any passat, un jurat va declarar Smith culpable d'haver violat de manera reiterada una menor. El pederasta va abusar de la nena -la filla gran de la seva parella, Lianne- durant nou anys seguits i, fins i tot, va arribar a fer servir la hipnosi amb ella. En total, Smith va ser declarat culpable de fins a onze delictes de violació, intent de violació i assetjament. La seva dona, Lianne, continua ingressada a la presó de Girona per haver matat els dos fills de la parella, una nena de 5 anys i un nadó d'onze mesos. El crim va passar a l'hotel Miramar de Lloret.

Setze anys entre reixes. Aquesta és la condemna que ha dictat la justícia britànica per a Martin Smith, el company de la parricida de Lloret de Mar (Selva). Smith i la seva dona, Lianne, havien fugit d'Anglaterra el novembre del 2007, tot just quan havia començat la investigació per aquest cas de pederàstia i aprofitant que ell es trobava en llibertat condicional.

La parella es va amagar a Barcelona, però el 7 de maig del 2010 els Mossos d'Esquadra van detenir l'home arran de l'ordre europea que pesava sobre ell. Pocs dies després, Lianne Smith acabava amb els dos fills de la parella a l'habitació d'un hotel de Lloret de Mar.

El judici contra Smith va tenir lloc a finals de l'any passat. Al final del procés, el jurat el va declarar culpable d'onze delictes de violació, temptativa de violació i assetjament a una menor. Smith va començar a abusar de la nena -la primera filla de Lianne, nascuda d'una relació anterior- quan la petita tenia set anys.

Entre el 1995 i el 2004, el pederasta va sotmetre la menor a tota mena de vexacions i abusos. Fins i tot, Martin Smith va fer servir la hipnosi i la violència per doblegar la voluntat de la víctima. La noia, que ara té 22 anys, es va mostrar satisfeta amb la decisió del jurat, però va lamentar que Smith li allargués 'l'agonia' escapant-se a l'estranger amb la seva mare.

Ara, el tribunal de Liverpool ha condemnat Martin Smith. La sentència, de la qual se'n fan ressò diversos mitjans anglesos, imposa al pederasta una condemna de setze anys de presó.

Lianne, empresonada a Girona

Durant el judici contra Martin Smith per pederàstia, la seva dona, Lianne, va declarar per videoconferència. Lianne Smith va assegurar, durant el seu relat, que Martin era 'generós' i una 'bona persona'. A més, també va assegurar que la parella havia fugit a l'estat espanyol per 'protegir' la seva filla petita.

Lianne Smith es troba ara empresonada a Girona en espera del judici per la mort dels seus dos fills. El crim va tenir lloc el maig de l'any passat, pocs dies després de la detenció de Martin. Lianne es va emportar la seva filla petita Rebecca -de 5 anys- i el seu fill Daniel -un nadó d'onze mesos que va néixer a Catalunya- a Lloret de Mar.

La dona va asfixiar els dos infants amb bosses de plàstic en una habitació de l'hotel Miramar de Lloret, situat a primera línia de mar. Lianne, que va confessar l'assassinat, va assegurar aleshores que va matar els seus dos fills per por a perdre'ls arran de la nova detenció del seu marit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook