La Fundació estatal Pluralisme i Convivència ha atorgat, en la convocatòria de 2011, 21.260 euros a nou entitats gironines que pertanyen a confessions religioses minoritàries a fi que puguin finançar «projectes de caràcter educatiu, cultural i d'integració social». En concret, són cinc entitats evangèliques (amb un total de 8.520 euros) i quatre d'islàmiques (12.740). La concessió de les ajudes, en què hi poden participar entitats, comunitats religioses i locals de culte que pertanyin a les tradicions minoritàries amb Acord de cooperació amb l'Estat, ha estat acordada per unanimitat. Els diners atorgats a les entitats gironines oscil·len entre els 800 i els 4.620 euros. Aquest interval, si el comparem amb els diners que han rebut la resta d'entitats espanyoles, està situat a la franja baixa. A tall d'exemple, el Centre Islàmic de València ha rebut 19.000 euros. La Comunitat Jueva de Madrid, 18.900. I la Comunitat Israelita de Màlaga, 18.640.

En concret, les entitats evangèliques beneficiàries a la demarcació de Girona són, per ordre d'aparició a la resolució, la Comunitat Evangèlica Adventista de Girona (800 euros); l'Església Evangèlica Baptista de Girona (3.220); i les comunitats de Salt, Banyoles i Blanes de l'Església de Déu, Centre Cristià Fe, Esperança i Amor (1.500, cadascuna d'elles). Les entitats islàmiques són, també per ordre d'aparició, la Comunitat Musulmana de Girona (2.250 euros); la Comunitat Islàmica de la Garrotxa, situada a Olot (2.870); la Comunitat Islàmica d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries (4.620); i la Comunitat Musulmana del Ripollès, amb seu a Ripoll (3.000). La concessió de les ajudes ha estat realitzada, segons la fundació convocant, sota els criteris d'«imparcialitat», «no discriminació» i «proporcionalitat». A més, en el moment de la valoració dels projectes, també s'han tingut en compte el «nombre de comunitats participants en la convocatòria», «les necessitats d'ajuda per part de les citades entitats» i «la capacitat de justificació de la despesa per part de les comunitats». Els diners atorgats són per activitats sol·licitades. Les entitats que concorren han d'estar inscrites en el Registre d'Entitats Religioses del Ministeri de Justícia. Pluralisme i Convivència també ha resolt la convocatòria de subvencions per «la realització de programes relacionats amb l'enfortiment institucional, coordinació de les federacions amb les seves comunitats religioses, i la millora i manteniment d'infraestructures i equipament dels òrgans federatius de les confessions religioses minoritàries». L'Estat ha atorgat 722.754, 71 euros a la Federació d'Entitats Religioses Evangèliques d'Espanya (Ferede) i 329.325,50 a la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya (FCJE).

Reserva

A més, la Fundació Pluralisme i Convivència ha anunciat que ha realitzat una reserva de 592.500 euros a la Comissió Islàmica d'Espanya (CIE), que s'assignarà «prèvia presentació, aprovació i justificació de projectes trimestrals».