14 de març de 2011
14.03.2011

Denuncien dos restaurants de Roses per vendre eriçons de mar il·legalment

Ambdós locals obtenien les garotes mitjançant la pesca furtiva per vendre-les més tard als seus clients

14.03.2011 | 01:00

La pesca furtiva no només té com a escenari principal el mar. Un exemple d'això el personifiquen els dos restaurants de Roses que el passat dissabte van ser denunciats per vendre eriçons de mar obtinguts mitjançant aquesta activitat il·legal. El procés de denúncia, va ser impulsat pels Mossos d'Esquadra juntament amb la col·laboració de la Generalitat.
Segons va informar ahir la policia catalana, l'actuació contra aquests dos establiments s'emmarca dins el programa que la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mig Natural preveu per tal d'eradicar la caça i la pesca furtiva. Amb aquesta iniciativa impulsada pel Govern català, s'intentarà garantir la qualitat del producte quan arriba al mercat.
Aquesta pràctica il·legítima no només ha estat reprovada pels Mossos i per la Generalitat. El sector de la restauració i els pescadors professionals d'eriçons de mar també van mostrar la seva absoluta contrarietat envers aquesta pràctica, que pot representar sancions que oscil·len entre els 301 i els 60.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook