14 de març de 2011
14.03.2011

Girona prova amb èxit un cable aeri per netejar boscos de difícil accés

14.03.2011 | 01:00

Una finca forestal ubicada a les Preses ha conclòs amb èxit una prova pilot desenvolupada per primera vegada a Catalunya, que ha consistit en utilitzar un cable aeri per transportar troncs i facilitar així l'estassada de boscos de difícil accés.
La iniciativa, duta a terme per les empreses Serradora Boix i Forestal Palomé, ha comptat amb un estudi sobre la viabilitat de la introducció d'aquesta nova tècnica i conclou que, malgrat que necessita un fort finançament, els rendiments són molt superiors als obtinguts amb altres sistemes.
La novetat consisteix en utilitzar una torre de 13 metres d'altura instal·lada sobre un camió tot terreny, que a més de serrar els arbres serveix com a base per a l'ancoratge del cable. El cable, que va des del camió fins al destí, pot transportar fins a quatre tones de fusta a 400 metres de distància del lloc de tall, independentment de l'elevació del terreny. L'informe, que publica la revista del Consorci Forestal de Catalunya (CFC), assenyala que el camió necessita una petita sendera que ha d'obrir-se amb anterioritat tot i que, una vegada oberta, permet l'explotació fusta "en zones fins ara inaccessibles".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit