El president d'ERC, Joan Puigcercós, va ser l'encarregat de clausurar ahir l'Escola Municipalista que l'agrupació republicana té a Lloret de Mar. Un acte que va servir, entre altres coses, per saber que el polític català no preveu donar a CiU "un xec en blanc" per aprovar els pressupostos de la Generalitat. Tot i així, Puigcercós també va aprofitar la seva compareixença al municipi selvatà per assegurar que el seu partit ha de ser "corresponsable", de manera que estan disposats a seure per tal de negociar els pressupostos.

D'altra banda el líder d'ERC també va assegurar que el deute de la Generalitat és, actualment, menor del que podria haver estat si el tripartit hagués fet cas de les propostes de CiU des de l'oposició. "Si haguéssim fet cas a CiU durant els últims quatre anys, hauríem tingut 2000 milions d'euros de dèficit més dels actuals", va assegurar durant la seva intervenció a Lloret de Mar.

Els comentaris dirigits a CiU a l'Escola Municipalista van ser constants. Així, el president de l'agrupació republicana també va criticar que amb el lideratge dels convergents hi haurà pocs recursos per a "l'atenció a la gent gran, l'oci, l'esport o la cultura", per més tard apuntar que "no hi haurà cap inconvenient perquè la gent amb més capital i més rica de Catalunya ja no pagui l'impost de successions".