Portava des de l'estiu passat reventant autocaravanes pels aparcaments de supermercats de Lloret i Blanes aprofitant que els amos del vehicle les hi havien estacionat per anar a fer la compra, i ara, després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes, ha entrat a presó per ordre del jutge en vistes l'acumulació d'antecedents que presentava.

Així ha acabat una irritant successió de robatoris amb força dins d'autocaravanes que ha suposat robatoris a almenys set vehicles de turistes que es deixaven caure per aquests municipis. No es descarta però que hi hagi més víctimes ja que podria ser que no tots els cassos s'haguéssin denunciat. En la majoria dels robatoris que s'atribueixen al lladre detingut, les víctimes van ser estrangers jubilats. Es creu que, en alguns casos, després de ser objectes del robatori i quedar-se pràcticament tan sols amb el que duien a sobre haurien tornat als seus països d'origen.

Els mossos van detenir el lladre el passat dia deu a Lloret de Mar quan els agents van identificar el cotxe on es movia en companyia de tres persones més. I, efectivament, dins hi viatjava Zarko D., de 20 anys, veí de Santa Coloma de Gramenet i amb nombrosos antecedents. Es tractava del sospitós que els mossos seguien des des feia un temps i, segons es va poder constatar, se li poden atribuir, presumptament, almenys set robatoris. La investigació, però, no es dóna per tancada en espera d'esclarir si se li poden atribuir més casos i si hi ha més persones relacionades amb els robatoris.

En espera que s'acabi d'esclarir el nombre de casos i el de presumptes lladres, Zarko D. dorm en presó preventiva i, segons s'ha pogut constatar, pel que fa als robatoris en autocaravanes actuava sempre de la mateixa manera. Passejaven pel municipi i, quan veien una autocaravana estacionada a l'aparcament d'un supermercat, esperaven fins que estaven segurs que els amos havien entrat a fer compres al recinte. Un cop era així, un dels lladres entrava a comprovar quan temps passaven els turistes dins el supermercat mentre que un altre forçava una finestra del vehicle i arrabassava tot el que hi trobava, des de GPS, ordinadors, joies o diners a qualsevol altre objecte de valor.