L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners reclama al nou Govern de la Generalitat que replantegi la solució d'abastament d'aigua potable al municipi i que per tant deixi de banda l'opció de la dessaladora de Blanes i que en canvi es decanti per l'opció de la connexió del Pasteral, que és la que sempre ha defensat aquesta ciutat.

El ple, però, va aprovar aquesta proposta només amb els vots a favor dels grups que el conformen l'equip de govern (CiU, PSC, ERC) i en canvi, Colomencs pel Canvi (CpC) i l'Entesa per Santa Coloma hi van votar en contra. En concret, s'exigeix a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que busqui la millor solució pel municipi i com explica el regidor de Medi Ambient Josep Cullell (CiU), "vist el canvi de govern i que falten diners, que s'estudiï tècnicament l'opció del Pasteral". Al seu parer, en temps de retallades, "no es farà ràpida l'obra" i per tant, reclama que reestudiï el projecte. Tot i això, explica que si finalment l'ACA veu que la millor via és la de la dessaladora, l'Ajuntament haurà d'acceptar-ho tot i ser més car.

I és que segons la inversió prevista, la canonada que prové de la dessaladora i que també ha d'alimentar altres pobles de la Selva com Maçanet, Sils i Vidreres costa uns 12 milions d'euros, segons el regidor. I en canvi, la connexió del Pasteral que sols alimentava Santa Coloma venia a costar uns 2,7 milions d'euros, segons estava pressupostat el 2007, recorda el regidor. La solució havia d'aportar uns 5.000 metres cúbics d'aigua a la ciutat. El cost dels dos projectes per abastir la ciutat d'aigua va a parts iguals Ajuntament i ACA.