16 de març de 2011
16.03.2011

L'ampliació de la planta de compostatge permet tractar 12.500 tones l'any

La nova instal·lació del tractament de la matèria orgànica està als terrenys annexos a l'antic abocador

16.03.2011 | 01:00
Un moment de la inauguració de la instal·lació de gestió de residus.

La planta de compostatge de la Selva, que es troba situada a Santa Coloma de Farners, a partir de la seva ampliació podrà tractar ara fins a 12.500 tones anuals de matèria orgànica. Una instal·lació, que com explicava ahir l'alcalde de Santa Coloma de Farners Antoni Solà (CiU) durant la seva inauguració és "senyal de modernitat" i que haurà de deixar enrere les molèsties per males olors que va produir quan es va posar en funcionament fa anys enrere.
La instal·lació se situa als terrenys annexos a l'antic abocador comarcal i té una superfície ara de 20.000 metres quadrats un cop finalitzades les obres, aquest mes de març. Aquests treballs es van iniciar a finals del 2009 i s'han finançat amb 7,3 milions de l'Agènica Catalana de Residus (ACR). La planta gestiona l'orgànica de tots els municipis de la Selva, tot i que també pot assumir-ne d'altres localitats de fora de la comarca.
En la inauguració, Solà va fer una crida als municipis grans perquè s'impliquin en el tractament dels residus, ja que ha argumentat que no servirà de res que ho faci una localitat de 8.000 habitants si després una de 100.000 se'n desentén. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal Jordi Gironès, va alertar que els diners invertits en la planta obliguen a ser "molt responsables", recordant que en molts municipis la gestió de les deixalles és la que genera més despesa després de la del personal. El director de l'ACR Josep Maria Tost també va fer una crida als ciutadans perquè separin correctament la matèria orgànica a casa"continuada i permanent".
La inauguració de l'ampliació de la planta va anar acompanyada d'una visita a les instal·lacions de l'empresa Nora SA, d'economia mixta, que és l'encarregada de recollir l'orgànica als municipis i traslladar-la a la planta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema