L'Ajuntament de Lloret de Mar té previst inaugurar aquest dissabte, abans que acabi el termini per poder-ho fer, el nou teatre de la localitat i celebrar també una jornada de portes obertes, tot i que la instal·lació encara no està acabada del tot. De fet, així ho va denunciar ahir el portaveu del GRILL, Joaquim Teixidor, després de rebre la confirmació per part del consistori que l'obra no està enllestida i, per tant, que encara no ha estat recepcionada per part de l'Ajuntament.

Cal recordar que les modificacions introduïdes a la Llei Orgànica de Règim Electoral General prohibeixen la publicitat i l'"autobombo" dels partits en període de precampanya i, en aquest sentit, no es podran fer inauguracions a partir del 28 d'aquest mateix mes, que és quan es convoquen formalment les eleccions municipals del 22 de maig. Aquest, doncs, segons Teixidor, podria ser un dels motius pels quals la inauguració del teatre es fa aquest dissabte, tot i que l'obra no estigui acabada del tot.

En aquest sentit, el portaveu del GRILL creu que es tracta d'un acte "clarament electoralista". "El fet d'inaugurar un teatre a dos mesos de les eleccions que té 27 mesos de retard i que encara no està acabat és un acte electoralista molt clar", va afirmar Teixidor, que va criticar l'actitud de l'equip de govern respecte els ciutadans. "Si volen inaugurar alguna cosa, que inaugurin el nou passeig marítim, que fa mesos que està acabat i en canvi encara no l'han inaugurat", va reclamar Teixidor als responsables del consistori.

El passat dilluns, Teixidor va sol·licitar a través d'una instància al consistori que volia obtenir "de forma urgent el certificat de final d'obra i l'acta de recepció", tenint en compte que se li havia notificat el dia de la inauguració. L'ajuntament li va respondre al dia següent afirmant que dissabte està previst dur a terme una jornada de portes obertes, no es parla d'inauguració, i que "no està previst realitzar els usos o activitats pròpies del teatre fins a la connexió definitiva de les diferents escomeses de les companyies". És a dir, que l'obra no està acabada. A més, el regidor d'urbanisme va adjuntar una acta d'ocupació. Al no estar acabat del tot, l'Ajuntament ha demanat a l'empresa constructora, Proinosa-Altiare, aquesta acta per la qual tota la seguretat dels visitants estigui garantida.

En l'acta, l'empresa deixa clar que el teatre no està enllestit i que les visites són segures: "Vista la situació de l'edifici, vist que l'obra es troba pràcticament finalitzada a l'espera de la connexió de les escomeses de les companyies, que a l'interior compleix els requísits de seguretat i vistes les necessitats plantejades per la propietat, s'autoritza l'ocupació de l'edifici per ser visitat", es pot llegir en l'Acta d'ocupació.

En aquest sentit, fa pocs dies, l'Ajuntament va fer arribar diferents targetes grans als regidors i implicats, va penjar cartells pel poble i va anunciar a la seva web des de fa uns dies que la inauguració i les portes obertes del teatre serien aquest dissabte. Després de respondre la instància de Teixidor afirmant que l'obra encara no està acabada, des del servei de premsa del consistori es va fer arribar una nota de premsa on en cap cas es parla d'inauguració i en la mateixa instància tampoc. De tota manera, segons el programa previst en els cartells, a les onze del matí hi haurà els parlaments, tot seguit un aperitiu i des de llavors i fins les sis de la tarda hi haurà la jornada de portes obertes amb visites guiades pel teatre.

Teixidor va destacar que el retard en l'obra és considerable, concretament, "de 27 mesos". Segons va recordar el regidor, les obres van començar amb l'acta de replanteig el 25 de juliol de 2007 i que la durada en què estava previst fer l'obra era de 18 mesos, de manera que hauria d'haver acabat el gener de 2009. Cal tenir en compte, però, que les dues constructores que s'encarregaven de l'obra van fer concurs de creditors, com conseqüència de la crisi immobiliària, i els entrebancs han estat nombrosos en el procés.