Els responsables de la discoteca Xquè han decidit tancar la seva oferta musical a l'espai de l'antiga sala de festes Kratters a Olot. La previsió és que en el decurs de la setmana vinent es tregui el símbol del Xquè que es troba a la façana del Kratters i, en canvi, hi quedi el nom Exòtic.

La discoteca Xquè va entrar en servei a Olot a finals de setembre del 2010. Va tenir l'oposició d'una plataforma que va penjar cartells i va organitzar reunions per impedir l'existència de l'oferta d'oci representada pel Xquè. L'argument de la plataforma estava basat en els problemes que va causar el Xquè a Palafrugell, on van tancar el 2007 després de 20 anys d'existència. A Palafrugell van haver de cloure l'activitat per tenir una part de la discoteca en sòl no urbanitzable. A més, l'Ajuntament de Palafrugell es va queixar de crits, sorolls i de desperfectes al mobiliari urbà.

Canvis en poques setmanes

En canvi, en els set mesos d'existència a Olot, el Xquè va generar pocs problemes. L'aforament que van aconseguir a Olot va ser molt inferior al de Palafrugell. Per això, al cap de poques setmanes de l'inici de l'activitat, els responsables del Xquè d'Olot van decidir canviar gran part de l'oferta inicial de música màquina per música comercial i, fins i tot, per balls de saló. En els darrers mesos l'oferta de música màquina es va reduir a un sol dissabte al mes.

L'opció de la discoteca Exòtic serà de música comercial i no hi haurà cap dia per a la música màquina. El nou director de la sala, Anscari Segovia, ahir, va explicar que la seva intenció és dotar Olot d'un espai amb prou capacitat per afrontar grans celebracions com el carnaval. Va apuntar que actualment la nova sala Exòtic és l'única amb capacitat per a 2.000 persones. En canvi, l'oferta municipal representada per la sala polivalent del Torín només té capacitat per unes 700 persones.

Segons Segovia, l'Exòtic destinarà els dissabtes a la nit a una oferta d'oci basada en la música comercial. Va explicar que han llogat la sala, en principi, només per quatre divendres a la nit per oferir música llatina. El director de la nova sala també va apuntar que la nova direcció preveu llogar l'espai els divendres i els diumenges a la tarda a particulars i empreses que hi vulguin organitzar esdeveniments.