El conseller d'Interior, Felip Puig, nega que el president Artur Mas vetés el nomenament de Xavier Crespo com a secretari de Seguretat, però va admetre ahir que ja coneixia els dubtes que tenia l'alcalde de Lloret de Mar a assumir el càrrec quan encara insistia públicament a nomenar-lo.

En una compareixença a la comissió d'Interior del Parlament, Puig va sortir així al pas de les crítiques dels partits de l'oposició, que li van tornar a recriminar que durant dos mesos insistís en el nomenament de Crespo, que va acabar sent fallit. Puig va reiterar que lamenta que Crespo no hagi acceptat la seva proposta i va justificar la supressió de la Secretaria de Seguretat per la reorganització que ha volgut donar al Departament, on guanya pes Manel Prat com a director de la Policia.

El conseller Puig va donar una versió en profunditat de la història i va dir que quan se li va "proposar per primera vegada, la seva reacció va ser molt entusiasta", però a mida que passaven els dies i s'albirava que el panorama que esperava als dirigents d'Interior seria de "certa tensió política". I que a banda, es generava "paral·lelament" el rebombori sobre quan es faria efectiu "el senyor Crespo va començar a plantejar-me alguns dubtes". Puig va reconèixer que en aquest punt potser va mostrar-se massa contundent dient que el nomenament es produiria aviat i que pretenia que les seves declaracions "pressionessin" una mica i ajudessin a l'alcalde de Lloret a dissoldre "aquests dubtes".

"Ha fet el ridícul"

El portaveu d'ICV-EUiA en la comissió parlamentària de Seguretat Jaume Bosch va acusar el conseller d'Interior Felip Puig de "fer el ridícul" amb el cas Crespo. En part també perquè, segons el diputat ecosocialista, ha permès detectar en el conseller un elevat grau d'improvisació.

Més dur va ser el portaveu del PSC, Joaquim Llena, que va carregar contra Puig acusant-lo de ser "populista" i fer "massa soroll" quan tracta temes que afecten la seguretat del país. A més va afegeir que considera que el Cas Crespo l'ha provocat únicament Puig en tenir "una boca massa gran", que fa que "totes les seves decisions" arribin abans per la premsa que pel Diari Oficial de la Generalitat.

Puig va preferir defugir un enfrontament directe amb l'exconseller i va contestar que "vol veure" en les seves paraules "un oferiment de diàleg" que va acceptar "encantat". Sobre la mida de la seva boca, Puig va contestar amistós, que la seva mare sempre li ha dit el contrari, que té una boca "de pinyó".