L'Ajuntament de Tossa de Mar va aprovar ahir en sessió plenària l'adjudicació de la piscina municipal a l'empresa Costa Brava Sailing de Roses per un import de 195.000 euros anuals i una durada de concessió de 12 anys. L'empresa s'ha compromés a pagar els 109.625 euros que li va costar al consistori fer fora a l'antic gestor, com preveia el plec de condicions que es va aprovar al gener, i es farà càrrec també dels diferents subministraments (aigua, llum, gas i telecomunicacions). L'Ajuntament va destacar que aquesta era la millor oferta de les dues empreses que es van presentar al concurs.

Cal recordar que el mes de febrer de l'any passat, el consistori va pagar 109.000 euros als antics gestors de la piscina per rescindir el contracte, que ara pagarà el nou concessionari, després d'unes divergències en els horaris i dies d'obertura de la instal·lació. Des de la rescinció, l'empresa Sorea es va fer càrrec de la instal·lació de manera temporal fins que el passat mes de gener l'Ajuntament va aprovar el plec de condicions per adjudicar la piscina.

Precisament, en el plec es proposava una subvenció màxima de l'ajuntament cap al concessionari de 200.000 euros anuals i finalment l'oferta escollida en proposava 195.000. Els anys també s'han reduït, ja que es marcaven 15 anys com a límit i l'empresa en proposava 12.

El regidor d'esports, Emili Oller, va destacar que el punt més important de l'adjudicació és "l'estalvi" que suposarà per l'Ajuntament. Oller va recordar que el consistori va pagar 285.000 euros el 2010 per la gestió de la piscina, en canvi el nou contracte serà de 195.000 euros, de manera que Tossa s'estalviarà uns 90.000 euros anuals respecte l'any passat, i a més, l'empresa absorbirà els treballadors que hi havia fins ara.

La nova empresa s'ha compromés, segons va explicar Oller, a obrir cada dia, inclós els diumenges i festius al matí. L'horari serà molt similar al que hi ha actualment, és a dir, de vuit del matí a deu del vespre de dilluns a divendres, els dissabtes de nou a vuit i els diumenges i festius només al matí.

L'oposició va destacar que la piscina és massa gran, però es va mostrar partidària de l'adjudicació. Des del PSC es va criticar que no havien tingut participació al procés, mentre el TU va afirmar que haurien volgut que la piscina es gestionés per gent de Tossa.