Nou pas en les negociacions entre la Generalitat i Ryanair. Aquest dimarts el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reconegut que ja hi ha hagut un primer contacte amb la companyia per iniciar negociacions per reconduir la seva actitud. Fins ara, només hi havia hagut intercanvi de faxos i declaracions a través dels mitjans de comunicació.

De fet, va ser en una roda de premsa que l'aerolínia va donar a conèixer les dràstiques retallades de vols que efectuava a Girona ja que, al seu entendre, el nou Govern de CiU no li garantia els 11,5 MEUR anuals que havia acordat per als pròxims cinc anys amb el tripartit. Aquell acord no es tractava d'un contracte formal sinó d'un acord d'intencions que el nou Govern havia de refermar.

El conseller Recoder ha recordat que 'l'únic contracte vigent' entre les administracions -Generalitat, Diputació de Girona i Cambra de Comerç- i la companyia és un acord que finalitza el 31 de desembre de 2011 i que Ryanair ja està incomplint perquè està cancel·lant destinacions i vols des d'aquest mes de març i abril.

Recoder ja havia manifestat la voluntat de la Generalitat d'asseure's a negociar amb la companyia -que els havia amenaçat per fax que si no complien amb el preacord marxarien de Girona- però fins ara no hi havia hagut una reunió entre les parts. Aquesta estava prevista per a les pròximes setmanes però el conseller ha indicat que ja hi ha hagut una trobada 'prèvia'. 'Almenys hem començat a parlar perquè fins ara no hi estaven disposats', ha remarcat el conseller.

'Estem disposats a parlar del futur de Ryanair a l'aeroport però reclamem a la companyia que compleixi el conveni que la vincula amb Girona fins a finals d'any', ha assenyalat Recoder. Ara bé, el conseller també ha reconegut que la postura de la Generalitat pot ser flexible i que es podria fer 'algun gest previ' si Ryanair garanteix la seva continuïtat a Girona més enllà del 2011. 'Podem parlar de tot', ha declarat.

Paral·lelament, el conseller ha explicat que estan en converses amb el govern espanyol per reclamar el traspàs de l'Aeroport de Girona i també que continuen les negociacions amb d'altres aerolínies perquè operin des de Girona. 'Espero poder donar notícies en les pròximes setmanes', ha avançat Recoder que en la darrera visita a terres gironines també va assegurar que les converses amb dues noves companyies 'estaven molt avançades'