Quan va accedir al Govern, CiU es va marcar com una prioritat reduir els alts càrrecs, tal com va anunciar ràpidament. I de fet, el passat 24 de febrer, la delegació del Govern a Girona presentava oficialment vuit delegats territorials, la qual cosa significava una reducció de set persones respecte al govern tripartit, que va tenir fins a 15 representants al territori. En aquell moment, però, el Govern català ja va deixar la porta a nomenar nous alts càrrecs "en funció de les necessitats del territori". I així ho ha fet: des de llavors fins ara, ha nomenat quatre nous representants -dos delegats i dos coordinadors territorials-, de manera que ara ja compta amb 12 delegats a Girona, és a dir, només amb tres menys que el tripartit.

La reducció en el nombre dels delegats territorials s'explica, sobretot, pel fet que hi ha un menor nombre de conselleries. Per exemple, no hi ha delegat de Medi Ambient perquè ja no existeix una conselleria específica, sinó que aquesta matèria queda englobada dins de Territori i Sostenibilitat. Una altra figura que ha desaparegut és el de Universitats, Innovació i Empresa perquè tampoc existeix ja tampoc aquesta conselleria. L'altre càrrec que s'ha reduït, finalment, és el d'Economia, que s'ha decidit que no es nomenaria perquè el responsable d'Empresa i Ocupació, Christian Serarols, s'encarregarà de les dues àrees, ja que estan íntimament relacionades.

En canvi, i malgrat que inicialment no eren en les travesses, sí que s'ha nomenat delegat territorial d'Interior -que és Albert Ballesta- i de Justícia, que ha recaigut en Josep Maria Guinart. A més, s'ha nomenat Anna Prior com a coordinadora de Joventut i Josep Pujols com a responsable d'Esports a la demarcació.

D'aquesta manera, malgrat que en un primer moment CiU havia plantejat que el delegat del Govern, Eudald Casadesús, concentrés un major nombre de competències, especialment en qüestions com Interior o Governació, finalment s'ha optat per nomenar un responsable específic per a cadascun dels departaments, excepte el d'Economia.