La Fiscalia demana penes d'entre 28 i 32 anys per a quatre romanesos d'una banda que, presumptament, van torturar i van assassinar un home a Santa Margarida de Roses per robar-li.

Els fets van ocórrer el 4 d'octubre del 2008 i el judici contra aquests quatre homes ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Girona.

La víctima era l'encarregat d'un bar i una immobiliària, i segons l'acusació pública, el mòbil del crim seria econòmic ja que els processats l'haurien matat per aconseguir les claus dels establiments i els codis de seguretat.

El principal acusat i líder de la banda, Costica C., ha negat haver matat la víctima i haver-li robat, tot i que sí ha reconegut que va estar al lloc del crim el dia dels fets, ja que el mort li devia diners.

Així, Costica C., ha detallat que va estar al pis de la víctima --que es trobava amb dos magribins i dos moldaus-- i que el mort li va pagar el deute amb droga, que la va agafar i que se'n va anar.

Fins i tot ha arribat a insinuar que darrere del crim estarien els dos magribins i el propietari dels dos locals, ja que ha estat aquest últim el que va fer córrer el rumor que l'assassí era Costica C.

El fiscal per part seva manté que era un pla que preparava la banda des de feia temps, de manera que dos dels membres de la banda es van guanyar la confiança del propietari dels establiments.

Un d'ells va començar a treballar al bar i la seva germana es va convertir en la parella sentimental del propietari, per poder informar la resta del grup.

El fiscal també sosté que el dia dels fets, el principal acusat va estar a l'apartament de la víctima acompanyat per dos sequaços que no han estat identificats, va trucar a la porta i quan l'encarregat va obrir "el van sorprendre bruscament, el van immobilitzar i el van lligar amb les mans a l'esquena", aprofitant que l'encarregat estava sol ja que el propietari estava malalt.

Seguidament, segons recull l'escrit de fiscalia, el van copejar "dura i continuadament" amb els punys i algun objecte, sobretot a la cara, la boca i el cap i li van infringir intencionadament durant diversos minuts "grans dolors, sofriment i angoixa" abans de matar-lo.

D'aquesta manera van aconseguir les claus i els codis de seguretat de la caixa forta de la immobiliària, que van forçar, per emportar-se més de 66.000 euros: 60.000 euros en efectiu i joies valorades en 6.400 euros.