La llei i els arguments dels lletrats han pesat més que els de la policia en determinar l'absolució dels deu acusats enxampats desembarcant 3.200 quilos d'haixix a cala Giverola. La garantia constitucional al secret de les comunicacions ha decantat el tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Girona a favor de la nul·litat de les intervencions telefòniques que van permetre a la policia frustrar el descarregament. Consegüentment a la invalidesa de les escoltes queden sense valor totes les proves incriminatòries que s'han obtingut a través d'aquestes sense les quals mai s'hauria conegut el delicte.

Així les coses, Mohamed Boukazzini i el seu fill de nom homònim, juntament amb Ahmed Boukazzini, Najib el Abdellaoui, Mohamed Mellali, Mohamed Lemallem, Najat Ahkim, Touami Safihoui, Abdelouahab Aouragh i Nozha Dai han sortejat l'ingrés a presó a que s'enfrontaven per un delicte contra la salut pública en base a la poca fonamentació de l'auto judicial que va permetre punxar els telèfons d'alguns acusats i que es va dictar gràcies a unes diligències del Cos de Policia Nacional de Lloret que el tribunal ha considerat insuficients. La sala no s'ha estat de recordar que si en un primer moment el Jutjat d'Instrucció no va autoritzar les escoltes ho va fer en la segona petició després que la policia confeccionés un nou ofici en el que «amb la coneguda tècnica del tallar i enganxar, agafant com a base el primer escrit, modificant l'ordre dels seus paràgrafs, transcribint la majoria de forma íntegra, i alguns altres amb modificacions mínimes,s'afegeixen lleus incisos». Precisament aquest fet ja el va recordar una lletrada de la defensa, Verónica Lahoya, qui va sol·licitar la nul·litat de les intervencions en començar el judici comptant amb el beneplàcit de la resta d'advocats. La sentència recull com en l'esmentat ofici policial no constava el fonament de la sospita del delicte investigat. L'advocat Joan Pere Zapata, que també representava els interessos de la defensa, ja va manifestar que el plantejament de la invalidesa de les intervencions estava perfectament argumentat.

Desconnexió de les proves

En la sentència absolutòria ha pesat també el fet de no existir proves desconnectades de les intervencions telefòniques gràcies, en part, al pacte tàcit de les defenses les quals van desistir de plantejar la hipòtesis que l'helicòpter policial que va sorprendre els suposats narcotraficants feia tasques de vigilància sense estar vinculat a l'operació que es desprenia de les escoltes.

Els acusats, per la seva part, també van negar qualsevol vinculació amb el delicte justificant la seva presència al lloc dels fets o les immediacions amb declaracions, que en algun cas, són qualificades pels magistrats com mancades de coherència. És el cas de Mellali i Aouragh que haurien assegurat que es trobaven amb la roba molla en una carretera propera a cala Giverola perquè haurien saltat d'un vaixell mercant i haurien arribat nadant a la costa.

Tampoc la droga trobada en una masia on hi havia imputats per aquest cas ha servit com a prova ja que l'entrada i escorcoll es va fonamentar en les escoltes.