La lluita dels pares i mares de l'institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric pel retorn de l'horari intensiu al centre educatiu està més a prop del seu final després que des del Departament d'Ensenyament se'ls hagi comunicat que veuen bé que el centre torni a funcionar amb aquesta franja horària, ja que aquest curs s'està treballant en horari partit i suposa moltes molèsties a pares i alumnes.

En una renió entre l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes (Ampa) de l'institut d'Hostalric juntament amb el delegat dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament Albert Bayot, com destaca la presidenta de l'Ampa Maribel Cañabate se'ls va comunicar que "ho veu favorable" però que abans des del centre hauran d'elaborar un informe en què es justifiqui la seva petició.

Quan el document s'hagi entregat, es preveu que en pocs dies el Departament d'Ensenyament prengui la decisió i llavors, durant l'abril es tornaran a reunir amb els pares i mares de l'institut Vescomtat de Cabrera per anunciar-los la decisió. Cañabate és optimista si bé fins que no es tingui lligat el tema no vol donar-lo per tancat.

L'horari intensiu a Hostalric es va començar a fer fa un parell ?d'anys i l'any passat es va comunicar al centre que es deixava d'impartir a partir d'aquest curs. Un fet que va provocar mobilitzacions per part dels alumnes i els pares del centre escolar durant l'estiu passat.

I és que amb l'horari partit, segons els pares, s'ha provocat un trasbals a les famílies ja que els alumnes s'han d'esperar bastant per poder fer una classe a la tarda. Un fet que suposa que els estudiants comencin a un quart de 9 del matí les seves classes i les finalitzen a dos quarts i cinc de dues. Llavors fins a dos quarts de quatre no tornen a tenir classe, que s'allarga només una hora. Aquest és l'horari que fan durant tres dies a la setmana i que suposa el ?rebuig dels pares i escolars.

A banda, aquest institut té la particularitat que acull nois i noies de sis municipis de l'àrea del Baix Montseny, cosa que suposa fer molts quilòmetres de ruta escolar i a banda, comparteixen els autobusos escolars amb els de l'escola Mare de Deú dels Socors, amb els quals s'han de coordinar.