La creació d'un partit format per una coalició de grups independents de la comarca està a punt de ser una realitat. La fundació del partit Independents per la Selva ja s'ha realitzat i segons fonts dels grups que la integraran, només és qüestió de dies que se'ls comuniqui des del Ministeri d'Interior el vistiplau a aquest nou grup polític.

La idea d'aquest nou partit polític, com ja va avançar Diari de Girona, és que grups polítics municipals de la comarca de la Selva però amb ideologies entre ells, molt diferenciades s'uneixin per intentar aconseguir un futur comú en ens supramunicipals, especialment el Consell Comarcal de la Selva però si obtinguessin molts vots, fins i tot podrien formar part del ple de la Diputació de Girona.

Entre els grups que formarien part d'aquesta coalició de grups independents hi ha la Plataforma Independent de Caldes (PIC) de Caldes de Malavella, el grup de Colomencs pel Canvi (Cpc) de Santa Coloma de Farners, la formació Per Anglès Units (PAU) d'Anglès, Independents per Fogars (IF), el Grup Independent de Lloret (GRILL), el partit Tots per Breda (TpB), el grup Tossa Unida (TU) de Tossa de Mar, la formació Independents per Amer (IA) i Entesa pel Progrés Municipal d'Arbúcies (EPA).

Tot i que en principi tot sembla indicar que tots aniran sota el paraigües d'aquest nou grup, hi ha almenys tres grups que ja formen part de la Federació de Independents de Catalunya (FIC) i encara dubten de si entrar al nou partit polític de la comarca i podria ser que aquests -PAU, CpC i IA- finalment no formessin part d'aquesta coalició de partits.

Tot i això, els què l'han fundat i no formen part de la FIC coincideixen que malgrat que inicialment no hi participin, encara s'hi poden sumar al llarg d'aquests dies fins que s'acabi el termini legal.