La Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) dóna el seu suport a la proposta del municipi de Blanes sobre que la la llei antitabac permeti fumar als bars i discoteques a partir de les dues de la matinada per evitar sorolls i afavorir la convivència.

Així ho va manifestar ahir el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, que coincideix amb el regidor blanenc de governació, Joaquim Torrecillas, a reivindicar una flexibilitat legislativa similar a la que s'aplica a França o Holanda, on s'han habilitat espais denominats smoking areasfumoirs, llocs on es pot fumar amb l'objectiu d'evitar el soroll al carrer, molest per als veïns. La Fecasarm treballa en aquests moments en un Pla de Convivència Nocturna amb l'Ajuntament de Blanes i les associacions veïnals del municipi i, ara, se suma a aquesta proposta.

Boada, a banda, va recordar la recent creació a Barcelona d'una Associació Europea d'Oci Nocturn (European Nighlife Association), que ha nascut amb l'objectiu de pressionar perquè s'aprovi una normativa similar a la de França i Holanda a tota la Unió Europea.

Tant Boada com el regidor de Blanes Joaquim Torrecilla, que va anunciar divendres la proposta, advoca per portar al Congrés dels Diputats aquesta iniciativa d'excepció normativa de la llei antitabac. I per això, el secretari general de la Fecasarm va explicar que ajuntaments de CiU com el de Blanes que abonin la proposta haurien de dirigir-la al seu grup parlamentari perquè la traslladi al Congrés i que, òbviament, es podrien sumar altres formacions polítiques. En concret, l'edil de Governació de Blanes va assegurar divendres que "a partir d'una hora determinada, fa més mal la gent al carrer parlant, que molesta a qui vol dormir, que dins d'un local fumant".

I Joaquim Boada va més lluny i ahir també va ressaltar que segons una enquesta de la seva federació de locals nocturns "gairebé la meitat dels clients estarien a favor d'habilitar aquests espais per a fumadors als quals no tindria accés el personal que treballa a la sala".

Boada està convençut que, pròximament, altres ajuntaments se sumaran a la proposta, "perquè l'augment de les temperatures dels últims dies ja ha provocat que l'activitat a bars i discoteques s'hagi traslladat al carrer i les queixes per so es multiplicaran per deu".