L'Ajuntament de Lloret de Mar va adjudicar ahir el servei de recollida d'escombraries i neteja a l'empresa GBI Serveis SAU per 80 milins d'euros. Un contracte que tindrà una durada de 10 anys i que representaran pagar 8 milions d'euros per any. Aquest inclou la neteja viària; recollida, transport i gestió de residus; neteja de platges; neteja i manteniment d'àrees d'esbarjo; gestió de deixalleries i abocadors de residus i tractament de terres i runes.

El regidor de Medi Ambient Ignasi Riera (CiU) va destacar ahir que "un dels aspectes que continuarà tenint en compte és l'estacionalitat turística". Entre les novetats incloses al contracte hi haurà més seguiment i control permanent entre empresa i serveis tècnics municipals: la incorporació de vehicles elèctricis i maquinària insonoritzada per reduir les molèsties veïnals; augment de les freqüències de recollida selectiva de cartró comercial i fracció orgànica i presència d'un equip d'intervenció immedita de 24 hores repartit en tres torns de 8 hores.

Riera també va ressaltar que s'introduirà un "xip a les papereres, contenidors i un GPS als camions per saber el volun de brossa que recullen i el recorregut fet, així com el mantenimeint i neteja dels elements de contenció".

L'empresa a més obrirà una oficina al centre de Lloret per informar els veïns sobre el servei i resoldre dubtes. L'adjudicació es va fer ahir al migdia en un ple extraordinari i es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PP, PSC i els contraris d'ICV i ERC.