L'Associació de Càmpings de Girona preveu augmentar entre un 5% i un 7% l'ocupació dels seus allotjaments durant les vacances de Setmana Santa. Segons indica la mateixa associació, caldrà a més, tenir en compte les reserves de darrera hora, que podrien incrementar el percentatge fins a un punt més.

Les dades obtingudes d'entre els càmpings membres de l'Associació indiquen que per Setmana Santa estaran oberts un 75% del total d'establiments entre costa, interior i muntanya i que les reserves s'ha produït en similars percentatges en uns i altres.

Així mateix, un 70% dels bungalous -un sistema d'allotjament que va prenent força en els ector del càmping- ja estan reservats en aquests moments.

Pel que fa a l'origen dels clients que han realitzat ja la seva reserva, són en un 90% nacionals -és a dir, catalans i espanyols- i en un 10% internacionals.

Com a novetat, aquest any cal destacar que ha realitzat ja la seva reserva molt de campista nou, que fins ara no era client de càmping, segons les dades de què disposa l'Associació.

Sis milions invertits

L'Associació de Càmpings de Girona està duent a terme un pla d'accions per continuar posicionant els establiments gironins entre els millors d'Europa. Aquestes accions passen per reactivar el sector i augmentar la competitivitat, creant per exemple els Premis Associació de Càmpings de Girona, que en la seva primera convocatòria va rebre diversos treballs d'estudiants de Turisme de la Universitat de Girona.

D'altra banda, i com cada any, s'han fet inversions per remodelar els establiments, que en aquesta temporada han superat els 6 milions d'auros en millores. Això és tradueix en parcel·les més àmplies, piscines d'última generació, noves instal·lacions sanitàries, climatització de bungalous, etc.

De fet, el sector del càmpings és el que millors resultats ha obtingut a les comarques de Girona en els primers mesos de l'any i ha millorat els resultats del mateix període de 2010.