«Dios es uno con diferentes nombres» o «Todas las naciones y religiones son iguales». Aquests són alguns dels continguts de les pancartes que es van veure en la processó d'ahir al migdia pel centre de Santa Coloma organitzada per l'Associació Cultural Sikh Farners per a la celebració del Khalsa Panth, en què els sikhs desenvolupen la religió pròpia (any 1699).

Un miler de persones, arribades de diferents punts de l'Estat espanyol van ser a la commemoració, que es va iniciar i acabar al temple situat al carrer del Firal. La processó va discórrer, davant força colomencs i colomenques «autòctons», per espais públics com els carrers de Sant Sebastià o d'Anselm Clavé i per la plaça Farners fins a l'arribada del Llibre Sagrat al local que té la comunitat al carrer Firal. Els que observaven, respectuosament, rebien menjar de mans dels homes, com fruita, una pasta i aigua i sucs de fruita. Els sikhs remarquen valors de fraternitat i hospitalitat i, per això, oferien menjar.

Els sikhs són una comunitat de la regió del Panjab, amb territori a l'Índia i al Pakistan, i establerts en municipis gironins com Olot.