Els turistes i veïns de Blanes que ahir el matí passejaven per la platja de s'Abanell a primera hora del matí, a l'alçada dels càmpings es van trobar amb una sorpresa: a la sorra hi havia centenars de seitons morts. L'actitud d'alguns dels curiosos que passaven per aqueta zona de Els Pins era mirar-se'ls però a d'altres, els van agafar i treure de la platja i endur-se'ls, segurament per tirar-los a les escombraries. I alguns nens, per jugar també van omplir galledes amb els peixos, que després van tirar a les escombraries.

La procedència d'aquests seitons és un misteri, si bé la hipòtesi més factible tant per testimonis presencials com per fonts municipals és que un vaixell pesquer els aboqués al mar durant el dia abans pel fet que eren unes preses massa petites per pescar-les o bé, perquè durant la nit haguessin pescat massa d'aquest tipus de peix i l' haguessin abocat. Una pràctica que no és el pas del tot inhabitual en barques de pesca.

El menjar de les gavines

A banda, campistes de la zona d'Els Pins de Blanes que s'allotgen a la zona durant aquesta Setmana Santa també van explicar ahir a Diari de Girona que durant el diumenge a la tarda havien vist que mar endins, a uns 200 metres de la platja de s'Abanell, s'hi havien concentrat moltes gavines i que aquestes van estar menjant peixos durant molta estona. I d'aquest fet, els campistes expliquen que podrien ser els mateixos peixos que durant la nit van arribar morts i secs a la platja de s'Abanell de Blanes.

La presència d'aquests petits peixos a la platja de s'Abanell de Blanes va ser història al cap d'unes hores, al migdia ja n'hi quedaven ben pocs perquè turistes i veïns n'havien fet la neteja emportan-se'ls, i la resta van ser l'àpat d'algunes de les gavines que es van acostar a la costa blanenca durant el dia.