Els Mossos d'Esquadra han detingut 12 persones que formaven part d'un grup especialitzat en robatoris amb força en domicilis, extremadament actius i amb gran mobilitat per Espanya que haurien actuat a Ripoll i Salt.

La policia relaciona els 12 detinguts, 11 dels quals ja han ingressat a la presó, amb una vintena de robatoris a Reus, Ripoll, Salt, Cornellà de Llobregat, Vic, Olesa de Montserrat, Gavà, Huesca, Logroño, Bilbao, Santander i Sant Sebastià.

La investigació es va iniciar arran dels robatoris amb força en immobles de Reus, i les primeres gestions policials van permetre establir que els autors podrien ser membres d'un grup completament organitzat i especialitzat en aquest tipus de robatoris.

El grup acostumava a actuar majoritàriament pel matí, entre les set i les dues del migdia, aprofitant que la gent anava a treballar i marxava de casa.

Els seus membres es desplaçaven desde Cornellà, l'Hospitalet de Llobregat i Cerdanyola, on tenien les seves residències habituals, fins a la població escollida utilitzant sempre dos vehicles diferents, i després escollien els domicilis que consideraven més idonis per realitzar els robatoris.

L'organització es distribuïa les tasques de vigilància de la zona i l'entrada als domicilis, comprovant sempre que no hi havia ningú per forçar la porta, utilitzant diferents eines.

A través d'aquest primer pis forçat accedien als domicilis contigus pels patis interiors de l'edifici o pels balcons i terrasses, ja que aquestes portes secundàries presentaven ?menys elements de seguretat i l'accés era més fàcil i ràpid.

Dins els immobles robaven objectes que podien ser transportats en bosses de mà o maletes, com rellotges, ulleres de sol, telèfons mòbils, ordinadors portàtils, material electrònic i joies.

Els Mossos han recuperat en els domicilis dels integrants del grup, d'entre 20 i 50 anys i de nacionalitat colombiana i equatoriana, televisors, càmeres digitals, mòbils, moneda estrangera, videoconsoles, roba i sabates, perfums i objectes electrònics.

Cinc dels detinguts, als quals consten 16 antecedents per delictes contra el patrimoni, eren els autors materials dels robatoris, mentre que la resta eren els encarregats de vendre els objectes a mercats i persones conegudes i les joies les venien a pes en botigues de compra-venda d'or. Amb els diners obtinguts feien transferències a les seves famílies.