La Federació de Serveis a la Ciutadania de Comissions Obreres (CCOO) responsabilitza l'alcaldessa de Vidreres Ruth Rosique (PSC) de la situació de dos treballadors que van ser subrogats "il·legalment" a una empresa externa de neteja. I és que fa pocs dies, tal i com va avançar Diari de Girona el Jutjat número 3 de Girona ha condemnat l'Ajuntament a readmetre dos operaris a la plantilla de treballadors municipals i que havia subrogat a l'empresa de neteja viària.

Una actuació que va denunciar el seu dia Comissions Obres i ara, aquest sindicat titlla l'actitud de Rosique de "bel·ligerant i prepotent" i afegeix que fa dos anys l'alaldessa va actuar de forma "sense escoltar ningú i sense negociar cap sortirda en el seu moment". Per tot això, assegura que la cessió dels treballadors "no és ajustada a dret i li demana públicament que assumeixi les seves responsabilitats", diu el sindicat en un comunicat.

Els dos treballadors feia entre vuit i deu anys que treballaven per l'Ajuntament de Vidreres un com a operari de la neteja viària i un altre per a serveis multiples. Però a finals de l'any 2009, el consistori va acordar per ple ajducar el servei de recollida de sòlids urbans i el servei de neteja viària a l'empresa Germans Alum i, llavors, els dos afectats van ser obligats a formar part de la plantilla de la societat partir de l'1 de desembre de 2010, causant baixa de la plantilla de l'Ajuntament.

CCOO afegeix que la sentència demostra que l'externalització dels serveis públics a empreses privades "no es poden fer perquè sí i s'han d'ajustar el què diu la llei". L'Ajuntament de Vidreres, assegura el sindicat, va "justificar aquesta externalització per motius econòmics" i reclama que amb la sentència assumeixi responsabilitats.