Els sindicats que negocien amb el Departament d'Ensenyament (Ustec·STEs, CCOO, FETE-UGT i Aspepc-SPS) han fet una crida a mestres i professors perquè aquest matí es concentrin davant els centres educatius públics, amb l'objectiu d'expressar el seu rebuig a les retallades i les mesures que afecten les plantilles.

Aquesta acció coincideix amb la reunió que els sindicats van aconseguir arrencar divendres a la consellera Irene Rigau, que va accedir a tornar-s'hi a reunir després que es tanquessin a la seu de la Conselleria durant més de nou hores.

Banyoles i l'Escala

Els instituts Pere Alsius, de Banyoles, i El Pedró, de l'Escala, són dos dels centres gironins on el professorat ha decidit sumar-se a les protestes. A l'institut banyolí els docents es concentrararan aquest migdia davant del centre i al de l'Escala aniran fins a l'Ajuntament per rebutjar les mesures organitzatives per al curs 2011-2012.

La campanya promoguda pels sindicats té el lema "Per un ensenyament públic de qualitat. No a les retallades" i també proposa als docents que pengin pancartes i cartells reivindicatius a les seves escoles o instituts.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va donar per tancades les negociacions amb els sindicats divendres, quan va informar públicament dels canvis en matèria de plantilles per al curs vinent. El paquet de mesures inclou la supressió de la sisena hora generalitzada a educació primària o l'augment d'una hora lectiva setmanal més per als docents, entre d'altres. El Departament manté que la plantilla no es reduirà, però els sindicats educatius defensen el contrari argumentant que la dotació de mestres i professors no es correspondrà a l'increment d'alumnat.

Divendres al matí es va fer la quarta reunió de la mesa de negociació, que va acabar sense acord i va anar seguida d'una tancada dels delegats d'Ustec·STEs, CCOO, FETE-UGT a la seu del Departament, d'on es van negar a sortir sense el compromís d'una altra trobada. Cap a les 9 del vespre, Rigau va acceptar trobar-se avui per parlar de les conseqüències de la reorganització de les plantilles, però deixant clar que les mesures són fermes i no es canviaran.